Анализатори твърдят, че смартфонът не се представя особено добре на

...
 Анализатори твърдят, че смартфонът не се представя особено добре на
Коментари Харесай

Apple ще убие iPhone X през тази година?

 Анализатори настояват, че смарт телефонът не се показва изключително добре на пазара и е обвързван с още проблеми за компанията
Смартфонът iPhone X на Apple евентуално ще бъде спрян тази година, твърди анализатор, представен от CNBC.

Коментарът му е обвързван с новината, че Taiwan Semiconductor Manufactoring (TSMS) ревизира задачата за годишните си доходи в ниския диапазон на своята прогноза. Книжата на компанията завършиха търговията в петък с 6,3% спад на цената.

Едно от най-големите терзания на Нийл Кемплинг, един от ръководителите на екип, фокусиран в технологиите в Mirabaud Securities, е свръхпредлагането на чипове. То „ в никакъв случай не е било по-високо “, показва Кемплинг в записка до клиентите на компанията си. Неговата компания следи данните на TSMC от повече от десетилетие.

Сегашната обстановка с производителя на чипове провокира опасения измежду вложителите за AMS, главният снабдител на 3D сензорна технология на Apple за iPhone X. Тези датчици са основни за функционалността Face ID, която разрешава отключването на телефона посредством лицево различаване.

Рекордните инвентарни равнища на TSMC се дължат на обстоятелството, че Apple не купува съставни елементи за бъдещи бройки iPhone X, което допуска, че устройството ще бъде „ убито “ тази година, разяснява Кемплинг.

Защо се стига до проблемите с инвентара съгласно специалиста? „ Защото iPhone X е мъртъв “, написа в бележката си той. По думите му казусът е, че телефонът е прекомерно безценен. Той коства 999 $.

„ Потребителите обръщат тил на скъпите телефони “, показва той.

Apple не е дала отговор на запитването за коментар от страна на CNBC.

Iphone X имаше труден път към пазара. Премиерата му беше забавена след оповестената предходната година дата, а скорошна публикация в Nikkei допуска, че Apple е свила задачите за производството на телефона.

След резултатите на TSMC редица анализатори предизвестиха, че продажбите на iPhone за първото тримесечие ще са под упованията. През януари анализаторът Мин-Чи Куо, който следи Apple, съобщи, че iPhone X може да бъде спрян през лятото.

Нови телефони?

Кемплинг чака Apple да пусне няколко нови телефона с марката iPhone. Единият ще е на ниска цена модел за към 500 $. Друг ще предлага слот за две SIM карти, което е известен избор за фирмите на азиатския пазар.

Друг нов iPhone може да включва част от нещата, която познаваме от iPhone X, само че ще е на по-ниска цена.

Междувременно Куо разгласи в края на предходната година, че през 2018 година чака Apple да пусне три нови модела iPhone, което повтаря прогнозата на Кемплинг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР